Fråga tre

imagesHej. Jag har inte bloggat på någon vecka – tror Fråga två var förra bloggningen. Har haft lite ”bloggångest” – en motivationssvacka som jag hoppas komma ur å det snaraste! Och så har jag pulat med Medborgartutan – en idé om att få in (politiska) annonser i dagstidningar – där vi alla medborgare är med och bidrar. (Lämna gärna kommentarer angående rimligheten med ett sådant initiativ..) Och så har jag börjat Friskis & Svettisa. Och så har brorsan vart på besök (Bo Kaspers orkester på Liseberg i lördags! Gött..). Så det kanske har gått åt lite fritidsenergi åt annat senast veckan! Dra på trissor.

Fråga tre från riksdagssvar.se lyder:

3. Enligt Europakonventionen är det stor skillnad mellan ett brev skrivet på papper och ett elektroniskt brev.

Rsj* Josef diskuterar och tar upp väsentliga källor för att reda ut rätt svar på denna fråga – så jag ger mig inte in på de detaljerna. Du vet nog i ditt hjärta vad som är rätt svar om jag frågar dig: vore det rätt och riktigt att staten scannade igenom alla fysiska brev som postas om det fanns en billig och enkel teknik att göra det?

Rsj Anders bloggar på fråga tre och har för en gångs skull inte skrädit på orden i sin kritik till ett icke-svar från en moderat. Det finns en intressant kommentardebatt där också, som bl.a. liknar riksdagssvar.se med prisjakt.se. Kul analogi!

Rsj Emma, som stått för statistikgrafiken som vanligt (bra jobbat!) och skriver om hur en kollega upprörts över hennes ”överdrifter” i FRA-frågan, överdrifter som när det kom till kritan inte alls var överdrifter. I know how you feel Emma!

Slutligen vill jag varmt rekommendera Rsj Jans postning där han ”kommit ut ur garderoben” – han vägrar skämmas och röstar inte längre på något av de parti som på vardagsbasis tvingar igenom de stenåldersbetonade politiska beslut som tas i IT-frågor [sarkastisk överdrift. hoppas du överlever]. Nu är han officiellt Piratpartist (något jag övervägt – men är inte riktigt övertygad ännu. Kass namn! Och jag som tror jag inte bryr mig om ytan utan innehåll – jaja.)

Läs mina tidigare postningar om Fråga ett och Fråga två.

Taggar: , , ,

* Rsj är en förkortning av våran interna riksdagssvar.se-jargong ”Rikssamuraj”. Lite så där halvmilitant och löjligt som det kan bli.. Men lite skoj ändå.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: