Bloggvåg om TeliaVsFraLagen

Det är kul att surfa in på bloggar.se och söka på ”telia”.

Om du inte orkar just nu, så kommer en översiktsbild här:

Det är Robert på SossarMotStorebror som initierade detta aktivistarbete. Grymt bra vännen!

Alla bäckar små kan göra detta till något som skapar opinion. Och opinion är företag, även stora företag, lyhörda inför.

Har du lust att spendera 10 minuter för att dra ditt strå till stacken? Kopiera, remixa, publicera! Klicka bara på bilden ovan och välj någon blogg på måfå.

Glöm inte att joina facebook-gruppen ”Vi som vill att Telia tar FRA-lagen till domstol”. Vi är snart 1000 st! Uppdatering: ett dygn senare är vi 1.250 i gruppen. Nice 🙂

Taggar: , , , , ,

4 Responses to Bloggvåg om TeliaVsFraLagen

  1. Jens O skriver:

    Visst ska vi dra vårat strå till stacken. Inte för att det hjälper, men för att peka på det demokratiska underskott som föreligger.

  2. Olofb skriver:

    Tja jag lever på hoppet 😉

    Det har hållit än så länge, men visst det är bra att ha en gnutta realistisk inställning till vad som blir resultatet av denna ”kampanj”. Jag vill bara inte bli cyniker i framtiden och säga att ”ingenting hjälper”. Varje*handling*spelar*roll.

  3. ErikErövrar skriver:

    Jaså? men vad just skulle telia kunna göra är frågan`?
    De har ju inte super mycket att gå på för att vinna i domstol. Visserligen kanske typ kränkande mot våra privata liv.

    Jag vet faktiskt inte alls, så var snäll och uppdatera mig!

  4. Olofb skriver:

    ErikErövrar;

    Det återstår ännu att se om ”FRA-lagen” bryter mot EU-konventionen, t.ex. vad gäller rätten till förtrolig kommunikation (post- och telehemligheten). Denna rätt innebär att privatpersoner har rätt att kommunicera med varandra utan att staten lägger sig i. Ett undantag till denna rätt är om dessa personer är misstänkta för tillräckligt allvarliga brott. Med FRA-lagen kan spaning ske vitt och brett, och dessutom har FRA erkänt att lagring av s.k. trafikdata (kommunikationsmönster: vem som kommunicerar med vem och när) sker i stor utsträckning. Denna lagring och spaning på trafikdata är högst tvivelaktig; t.ex. har Rumäniens författningsdomstol kommit fram till att datalagringsdirektivet som tvingar internetleverantörer att lagra sådana trafikdata strider mot EU-konventionen. Sök på Mark Klamberg så får du mera juridiska svar. Läs gärna tidigare inlägg jag gjort också.

Lämna en kommentar