PPs supportgrupp!

Hej alla glada!

I förmiddags blev jag plötsligt inbjuden till ett gäng glada pirater på Skype. De hade startat en chattkanal som de kallade ”Supportgruppen!”. Först fattade jag ingenting; de frågade om någon var intresserad av att ge ”allmän support”.

Sedan trillade polletten ned. Vad de ville var att samla hjälpsamma pirater, som ville hjälpa andra pirater! Pirat-till-pirat, sharing is caring ❤

Jag blev helsåld på idén och under dagen såg jag gruppen växa från 3-4 personer till 10-15. Jag skulle nästan kunna slå vad om att gruppen har 100 medlemmar innan veckan är slut.

I alla fall – än så länge handlar det om en öppen chattkanal på Skype kallad ”Supportgruppen”. Hur man ska hitta dit är än så länge höljt i dunkel, men eftersom jag känner piratpartiet vet jag att dessa driftiga människor kommer att ha löst det tekniska kvickt som attan. Helst hade jag velat ha en länk som direkt tar ens Skype-program till chattkanalen.

Så vilken sorts support kan man få? Ja tanken är ju främst att få hjälp med hur man hittar till saker på hemsidan, komma igång och hitta på forumet och alla system och grejer som finns. Jag kommer ihåg hur jobbigt det var i våras när jag skulle bekanta mig med hur Piratpartiet fungerade; det tog veckor innan jag klarade mig hjälpligt! Jag tackar ödmjukast David Weizades, som blev min ”personliga supporttekniker” i allt.

Drömmen är att vi får 24-timmar-om-dygnet-support pirat-till-pirat (p2p?). 🙂

Är du intresserad av detta? Lägg en kommentar här under så ger jag dig vidare info hur du kommer i kontakt med gruppen…

Uppdatering: det finns nu ett öppet dokument som samlar ihop information om detta projekt.

Taggar: ,

Annons

5 Responses to PPs supportgrupp!

 1. Anders skriver:

  Jag har funderat på support ”pirat till vem som helst”. Som en ren service. Vilken goodwill! Kanske med fokus på den äldre generationen. ”Piratpartiet ger fri datorsupport för pensionärer”. Jag tror att man skulle kunna få en hel del att ställa upp, även jag. Kanske skulle anstormningen bli för stor men det är en fin tanke.

 2. Olofb skriver:

  Ja! Varför inte? Vi får låta detta växa efterhand. Just nu håller en kille på att jobba på ett system så att vi inte ens behöver Skype, utan kan köra direkt på en webbsida. Det vore guld!

 3. Stoffe skriver:

  Otroligt trist att öppna piratpartiet väljer stängda Skype. So much for sharing is caring…

 4. Olofb skriver:

  Stoffe:

  Ja det är ett problem. Det pågår X antal bråk internt om detta ständigt 😉

  Med detta sagt så är Skype det ”mest fungerande” kommunikationssystemet när man tar hänsyn till den variation av operativsystem som existerar bland PPs medlemsbas. Allt från totala noviser på Windows XP till hard-core Slackware-nördar.

  (och supportgruppen kommer nog att gå över till typ online/embeddad IRC-ruta på webbsidan på sikt; finns bara inte just nu tillgängligt)

 5. Olofb skriver:

  Stoffe: kan meddela att online-chatt är på G. Då behöver inte medlemmar installera Skype! Vad tycker du om det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: