Gustav och Sandra om Almedalen

22 Responses to Gustav och Sandra om Almedalen

 1. Bra ljudkvalité! denna gång!

  Ps. be de du filmar att ta bort saker som kan störa tittarupplevelsen och budskapet. Typ ballonger… ;-P

 2. Olofb skriver:

  Markus – uppfattat, inga ballonger nästa klipp! 🙂

 3. Appropå ballonger.
  Till nästa års Almedal.

  Ser fram emot de Lila Kondomerna.
  Uppblåsta med texten: ”För ett skyddat privatliv”.

  OBS,,,skämt!!

  Ha en trevlig helg// ”AV”

 4. David Jansson skriver:

  Menade hon allvar när hon berättade att hon skallat Beatrice Ask?

 5. Gustav Nipe skriver:

  David: Sandra skojade angående Beatric Ask.

 6. En relevant synpunkt från David – det framgick faktiskt aldrig att det bara var ett skämt. Sådant kan slå fel, speciellt om man har ambitioner att skaffa sig ett offentligt ämbete…

 7. Thomas Tvivlaren skriver:

  @AquaVera Björkö: Det var en bra idé och något som kanske går att förverkliga till framtida event. Kontakta PP:s aktivismdammsugare! Aktivism FTW!

 8. Thomas Tvivlaren skriver:

  @OlofB: Alltid kul att se människorna bakom nicken/bloggarna så det här är alltjämt ett vinnande koncept.

  Några småsaker att tänka på för framtiden:
  – Gör testfilmningar/soundchecking etc innan varje tagningstillfälle. Det är grymt irriterande att hamna framför något man väldigt gärna vill ta del av och så hör man inte ens vad som sägs. Stötte på detta på Bambuser precis nyss (och för det mesta vad gäller Bambusersändningar). I detta klipp var dock kvalitén på både ljud och bild mycket väl godkänd.

  – Jag föredrar intervjuformatet framför fritt snackande. Jag tror det är väldigt lätt hänt att bristen på styrning (som i detta klipp) får lite för mycket slagsida åt ”klubb för inbördes beundran”. Jag antar att vi – i synnerhet i valtider – gör saker för den potentielle väljaren och då skadar det inte att på förhand, ex. genom intervjuformatet, styra det som filmas åt ett håll som informerar och kommunicerar det vi verkligen vill få ut. Det här klippet hade ju jätteintressant information om det där ISP-projektet i halv-Danmark som jag gärna hade velat få mer info om.

  Vad gäller intervjuformatet så tror jag det också. underlättar möjligheten att behålla naturligheten. Det är inte direkt lätt att sitta och ”snacka ledigt” framför en kamera om man inte bott i en TV-studio s.a.s. 🙂 Ok, jag erkänner, jag vill se mer av OlofB da Media Man. 😉

  Men gött initiativ alltjämt och alla barn i början. Hoppas det här initiativet fortsätter och propageras ut till andra grenar inom ”Pirate Media Group”.

  Vårt stora problem är inte att vi gör fel utan att vi inte gör. Därför är jag glad som en 10-åring ca 1985 på copyparty med en nyinköpt C-64 över det här initiativet. 😉

  Hur får man det här konceptet att propageras/stödjas ”uppifrån”? Har Falkvinge/Troberg ens länkat till de här klippen?

 9. Olofb skriver:

  TT; Tack *massor* för kommentaren!!

  Se senaste inlägg angående partiledning. Man kan säga att de nappat nu 🙂

 10. Thomas Tvivlaren skriver:

  @OlofB: Bra början onekligen! Det jag hade i åtanke främst var dock att möjliggöra för maximal spridning/delning av multimedia. Antingen genom att flera länkar/embeddar den här typen av material (gärna koordinerat istället för att det flyter iväg och inte får samma genomslag) eller genom att etablera en ”fast punkt” för multimediainslag.

  Dock jättebra att de som redan har de mest framträdande rollerna inom partiet också hoppat på. Tror dock att vad PP behöver än mera är att bredda sitt persongalleri s.a.s. Exempelvis Rick är mycket duktig på att hålla låda framför kameran och brukar göra det med bravur. Skulle dock ge vad som helst för att vi får flera linslöss och därmed fler personer som ”kan ta” media. I nuläget tror jag det är en akilleshäl.

  Men hursomhaver, det här är gött mos. Hoppas det kan fortsätta på något bra sätt även efter Almedalen. Jag ser mycket hellre återkommande Pirat-TV än veckobrev och liknande. Tror det är lättare att tränga igenom bruset på så sätt dessutom.

 11. Olofb skriver:

  You read my mind 🙂

  Jag har funderat på ”PPTV” flera gånger senaste veckorna.

  Vad som behövs är att detta finns med på piratpartiet.se, inte bara live.piratpartiet.se, och att bloggar länkar till det, så det kommer upp på knuff.

 12. Hans J skriver:

  Jag hade ju inte haft något emot om Sandra hade orkat ta av sig solglasögonen under samtalet.

  Det är ju ändå lite av presentation för väljarna och inte bara video för familjearkivet

 13. Olofb skriver:

  Hans J: Hon tar av glasögonen på slutet 🙂

  Och tro inte på allt Sandra säger. Hon har poker face som få!

 14. Hans J skriver:

  Olofb: AAAAAH!

  Då ska jag se en gång till. Jag stängde klippet efter halva (jag är väl för grinig…) Men nu ska jag se om det! 🙂

  Fantastiskt initiativ med klippen!

 15. Hans J skriver:

  Sådär,

  Nu har vi sett hela 😀

  Jag tänkte: Vad är det där för Pirat? Alla pirater jag känner till är ju öppna och trevliga.

  NU har jag fått en direkt lust att skänka en slant till ”krigsofferfonden”. Jag gör en liten avsättning till denna och väntar på rätt tillfälle att göra bot.

 16. Thomas Tvivlaren skriver:

  @OlofB: Word! Exakt mina tankebanor.

 17. Joshua_Tree skriver:

  Apropå det där med att vara tydlig med om man skämtar: Ibland tycker jag att det finns en poäng i att _inte_ berätta det. För mig handlar det på sätt och vis om att visa förtroende för mina läsare och utgå från att de kan lista ut det själva. Och så ser jag även på den här filmen. Alla som tänker efter i fem sekunder inser att om Sandra hade skallat tant Gredelin så hade hon inte suttit och berättat om det sådär kallt, och det hade knappast varit så att Olofs blogg varit det enda media som berättade om det.

 18. David Jansson skriver:

  ”Alla som tänker efter i fem sekunder inser att om Sandra hade skallat tant Gredelin så hade hon inte suttit och berättat om det sådär kallt, och det hade knappast varit så att Olofs blogg varit det enda media som berättade om det.”

  Tack för den…

 19. Joshua_Tree skriver:

  Jag bjuder på den, David. 😉 (Alla har vi våra ögonblick då vi inte tänker efter. Välkommen till klubben.)

 20. David Jansson skriver:

  Jag tror jag kan skylla på värmen. Jag är som trollen i Skivvärlden, blir mer puckad ju varmare det blir. (De har kiselhjärnor.)

 21. Hans J skriver:

  Ingen som kan photoshoppa fram ett ”gredelint” öga på tant Gredelin?

 22. […] afton med Piratpartiet. Simon blir utfrågad av Göran om RepRapen nere vid Pirattältet. Gustav och Sandra berättar om det hårda livet i Almedalen. Janne och Gun om anonymitet. Anna och Rick går ut och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: