Sprid bloggosfären…

Ibland funderar jag på hur bloggosfären ska bli mera ”känd” bland ”folk”. Ett problem jag ser är att ställen som knuff.se är relativt okänd. Det finns ingen motsvarighet i köttvärlden (ingen papperstidning att ta på eller se löpsedlar för) etc.

Så jag lade upp en länk till knuff.se ute till höger tillsammans med texten ”Besök bloggosfären!”. Knuff.se tycker jag nämligen är en av de bästa sätten att få en uppfattning om vad som diskuteras just nu..

Då finns det åtminstone en chans att de som klickar på länkar till bloggar i nättidningsvarianter av gammelmedia ser det. Det blir ett sätt att hitta tillbaka till sfären.

En idé till producenterna bakom knuff: sätt in annonser för bloggosfären/knuff i dagstidningar! Det skulle vara en mycket mera effektiv metod än den jag förespråkar nu, även om den kopimieras till stora delar av bloggosfären.

Vad är din idé för att sprida allmänbildning om bloggosfären?

Annons

3 Responses to Sprid bloggosfären…

  1. Thomas Tvivlaren skriver:

    Ibland blir jag nästan rädd när jag kommer in på din blogg. Nästan samma tankar jag närt under dagen, dvs hur blir vi kvitt vårt beroende av gammelmedia?

  2. Olofb skriver:

    T.T.: hehe, jag det är mer än en gång nu!

    Att minska gammelmedias inflytande är nästan detsamma som att öka allmänhetens medvetenhet om bloggar. Visst, twitter finnes men det är inte lika tillgängligt som bloggar. För min del är det knuff.se som är den viktigaste, från början var det bloggar.se och i viss mån bloggportalen.

    Jag tror knuff hade fått en rejäl skjuts om de satt in annonser i de fyra prasserpresstopparna: SvD/DN/Exp/AB. Det hade räckt med något i stil med ”Vad händer i bloggosfären?” eller ”Besök bloggosfären!”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: