Retorikkluster bygges!

RetorikGBG kallas ett hittills 4-5 personer starkt projekt i Göteborg med omnejd*. Det är Göran från Sagor från livbåten, Tess Lindholm, jag och Magnihasa (aka Johanna mm.).

På initiativ av Göran försöker vi sätta ihopa en kurs i retorik. Både skriftlig och muntlig. Både online och away-from-keyboard!

Den första delen, som börjar om två veckor, är helt online. Den kommer att handla om att skriva kommentarer i bloggosfären, att blogga och att skriva insändare eller debattartiklar till tidningar.

Den andra delen, som börjar i mitten av april, består av en studiecirkel i Göteborg – där fokus ligger på muntlig retorik. C:a 1,5 månader gissar vi på att den blir.

Bor du i eller i närheten av Göteborg**? Välkommen att delta! Är du dessutom kandidat till riks-, landsting- eller kommun för piratpartiet ännu desto bättre. Anmäl dig här.

* Förvisso befinner sig Magnihasa i en ganska fjärrbelägen del av omnejden till GBG, typ nära Stockholm, men ändå.

** Det är helt OK att delta på första delen oavsett var du bor. Men i andra delen är det av naturliga skäl lämpligt att du bor nära Göteborg!

Taggar: , ,

12 Responses to Retorikkluster bygges!

 1. Spännande. Ser fram emot resultatet!

 2. Henrik Sultan skriver:

  Bra initiativ 🙂 Skulle behöva något liknande haha.

 3. OlofB skriver:

  Markus: det gör jag med. Mina afk-skillz är, well, kass 🙂

  Henrik: vår förhoppning är att idén sprider sig till andra delar av vårat avlånga land som det brukar heta. Kanske får vi ihop dokument/övningar som kan kopimieras rakt av till exempel. Ta gärna kontakt med pirater i din närhet och kolla om det finns intresse att göra något liknande!

 4. Annika Beijbom skriver:

  Hej, fick just boken Retorik eller konsten att övertyga per post från Fp, ska på tvådagarskurs i retorik där om två veckor. Kanske kan skicka vidare den till dig sedan när jag gått kursen?
  Kram
  /ffp
  🙂

 5. Olofb skriver:

  Vad snällt Annika! 🙂

 6. ulf_pirat skriver:

  Jättebra, jag har en kompis som är SSU-are, och han ska gå på retorikkurs, så dom andra partierna förstår också att öva sig i talekonsten. Nu skaffar sig piratpartiet det verktyget också. Blivande piratpolitiker måste mediatränas också.

  Nu blev jag också sugen på att läsa Retorik, eller konsten att övertyga av Kurt Johanesson, den står i bokhyllan någonstans.

 7. Olofb skriver:

  ulf – välkommen till klustret då!

 8. Johanna Drott skriver:

  Som akademisk retoriker tycker jag att Hellspongs retorikbok är bättre än Johanessons. Fast inget klår Ad Herennium, förstås.

  På tal om litteratur i ämnet. ^^

 9. OlofB skriver:

  Tack LE!

 10. […] Såhär ser de andras reklam ut. […]

 11. […] är mot den bakgrunden som jag var med och tog initiativet till en retorikutbildning inom partiet med inriktning på Göteborgsområdet/Västsverige i första […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: