Annika B (fp) kommenterar Minis Newsmill-artikel

180px-forsvarets_radioanstalt_vapenJag tröskade igenom kommentarsfältet på Mikael Nilssons (pp) Newsmill-artikel. I den deklarerar han att han kandiderar till personvalslistan för riksdagsvalet. Lycka till Mini! FRA-dansen är långt ifrån slut!

Annika Beijboms (fp) kommentar vill jag lyfta fram:

Det är kanon att Piratpartiet ställer upp i riksdagsvalet och urbra att Mikael Nilsson redan nu är tydlig med sin kanididatur. I mitt parti (Fp) så har man en tradition av hysch-hysch när det gäller att tala tydligt om vad man har för mål och vilka frågor man som person tänker driva.

Tack vare Pp måste alla andra riksdagspartier granska sig själva och är tvugna att ta i integritetsfrågorna. Det duger inte att avfärda Pp som ett ep-valsfenomen, Pp har redan åstadkommit mkt mer än så!

Fp som ska vara ett liberalt parti famlar ännu i mörkret när det gäller integritetsfrågorna – alla riksdagsledamöter röstade ja till FRA utom en som följde sitt hjärta och röstade nej. Pp kommer att vara en välbehövlig blåslampa och informatör inför 2010 eftersom det är där kompetensen finns – uppenbarligen.

Det jag saknar i debatten är personer som kan facilitera mellan ettor-och-nollor och personer som inte är så tekniskt insatta – än. Lyckas Pp-infon bli mer lättillgänglig så har Pp ett guldläge. Jag ser mycket fram emot valrörelsen inför 2010!

Många hälsningar

Annika Beijbom (fp)

Kandiderar 2010

Det där sista ser jag nästan som en utmaning att rita en massa förklarande grafik. Så – ge en kommentar som ber mig förklara något i samband med FRA-lagen så ritar jag (förhoppningsvis!). T.ex. ritade jag ju en gång ett sociogram som uppmärksammades av Mark Klamberg bl.a.

Taggar: , , , , , ,

Annons

3 Responses to Annika B (fp) kommenterar Minis Newsmill-artikel

 1. Olofb skriver:

  Jag kommenterar mig själv. Här är ett förslag på vad som kan åskådliggöras angående FRA:

  1) skillnaden mellan trafikdata och innehåll, t.ex. genom att jämföra med ett vykort (adress, stämpel och text)

  2) Fritänks argument för dataminings ineffektivitet, alltså 1 milj meddelanden, 100 ”fula”, 10.000 hamnar i FRAs filter – dyrt och integritetskränkande (någon som har en idé på bild här?)

  3) Hur det fysiskt ska fungera med inkoppling av kablar till FRA (det här med sambandsstationer etc.)

  Hjälp till! Vad vill du ha förklarat?

 2. Lars-Erick skriver:

  Annika Beijbom blir alltmer intressant som fp-are.

  Men hennes kommentar aktualiserar det som Farmorgun (och nu jag också) diskuterar om partilojalitet, partipiska, kandidatförsäkran etc.

  Ska (PP) nu driva partipiskelinjen? ”Bara” för att driva vågmästarrollen i riksdagen, om det kommer in.

  Eller ska det bli ett fräscht annorlunda alternativ, som respekterar personlig integritet, dvs tillåter samvetsröstning.
  Se min bloggpost som snuddar vid detta.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2009/08/en-kandidats-lojalitet-valjare-eller.html

 3. Olofb skriver:

  LE;

  Jag litar faktiskt på att PP kommer att göra det principprogrammet säger – rösta enligt programmet i frågor som rör det. I övriga frågor, röstar de som det block som stödjer PPs politik bäst.

  Så det blir lite svårt att tala om ”partipiska” egentligen. Och jag är övertygad om att de har en väljarkår som kommer att syna gröna/röda-knapptryckningar ovanligt noga 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: