Bloggkoll

Farmorgun har varit AFK (away from keyboard) ett par dagar men tar raskt tjuren vid hornen igen. De som stångats mest denna gång är väl Expressen och HAX, en kamp som Anna Troberg tycker är något ambivalent från HAX sida. ”Varför kämpa emot något så idiotiskt när man har läsare med så hög informationspolitisk förståelse som han har?” hör jag eka mellan raderna i Annas inlägg.

Annars måste jag uppmuntra dig att läsa Anders Mildners knivskarpa analys av dagens politiska vindar. Är vi på väg mot direktdemokrati..? Är det bra eller dålig? Jag tror det kommer att innebära mera ansvar för individen – ett ansvar som går utöver den lilla människans direkta närhet och ut mot att vara med och bygga samhällets grunder – lagarna. Vi har långt kvar, men vi skymtar något sådant i horisonten, när vi ser hur Almedalen blivit ett folkpolitiskt Mecka från och med i år.

Staffan Danielssons (c) blogg syns fortfarande inget svar ifrån MagnusB. Det börjar snart bli dags för mig att återuppta diskussionen med Staffan själv, det var ju det som var tanken från början. Undrar vem denna MagnusB är och om han talar i det allmännas intresse..? Intressant.

Anohito skriver om yttrandefrihet och källskydd – hur vi kan skönja tongångar i mediadebatten om ”anonymitet” och ”rent mjöl i påsen”. Farligt farligt! Läs hans inlägg. Hur skulle människor i Iran må om anonymitet var en teknisk omöjlighet på internet efter senaste veckornas rabalder? Tänk på det du. JensO tipsar om torrentlänkar till amatörvideoupptagningar, om du vill hjälpa oppositionen i Iran. Obs! Dessa videor är inte för den med svagt hjärta. Jag har sett en och det önskar jag ogjort nu.


Understrecketfilmen är en sån där kärleksförklaring till jorden. Matt var en programmerare som liksom tröttnat, tog sina pengar och reste jorden runt för att dansa sin knasiga dans. Inspirerande!

Taggar: ,

Annons

3 Responses to Bloggkoll

 1. calandrella skriver:

  På FAQ:en på Matts webbplats lyder en fråga:
  ”This is all a big hoax, isn’t it? You did it with a green screen. You never left your house. It’s true, isn’t it?”
  Svaret är:
  ”Yes.”
  Skämtar han, eller?

 2. Olofb skriver:

  Jag skulle tro det.. Han har varit på en andra rundresa, denna gång sponsrad av flera företag – eftersom den första rundan/youtubevideon blev så populär. Har dock inte sett denna andra film men den går säkert lätt att hitta.

 3. MrPerfect72 skriver:

  Programmerare med intresse foer direktdemokrati?
  If ”yes” then -> Kan du php?
  I saa fall finns det godsaker haer:
  http://www.aktivdemokrati.se/GPL_direct_democracy_software_for_dd_parties.rar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: