Nytt riksdagssvar

riksdagssvarDet är mer än en månad sedan sist, men nu är det dags igen. Denna gång fick jag in svar från Annie Johansson (c). Hon säger att hon tror att hon besvarat dessa frågor redan i höstas. Om så är fallet kan det ju ha hänt ett misstag i hanteringen; hoppas att riksdagsledamöter som upptäcker att deras svar inte kommit till riksdagssvar.se uppmärksammar oss på detta!

Farmorgun ger mig några vänliga ord i sitt senaste inlägg. Tack! Det bästa jag gjort hittills i ”Sagan om FRA” är att ragga upp farmorgun och Anders Widén till denna blandade grupp bloggare som blev riksdagssvar.se. Det är jag så stolt över! Det var Emma Opassande som kläckte idén från början. Jäkligt bra initiativ! Och alla ni andra ”rikssamurajer”: tack för ett sjuhelv-es roligt arbete! Trägen vinner, och visst är ”The Ghandi Way” något att minnas efter detta?

(Vill du veta mer om ”The Ghandi Way” och riksdagssvar, läs här)

Taggar: , , ,

Annons

3 Responses to Nytt riksdagssvar

 1. cnab skriver:

  Hej Samurajer! Ge för all del inte upp Riksdagssvar.se även fast jag har förstått ert kämpande med att få in svar från motsträviga, lata eller piskade riksdagsledamöter. De är alla ovana med att behöva stå till svars för sitt agerande i Riksdagen och tycker många gånger att det är rent av obehagligt att behöva ha kontakt med väljarna.

  Tekniken ni använder är fenomenal i all sin enkelhet och begriplig även för den mest Internetfientliga ledamoten. Svaren ni får in talar för sig själv, även de ni inte får in. Skamlöst är det dock att riksdagsledamöter lämnar nu officiellt sitt arbete eftersom de upplever sitt arbete i Riksdagen som meningslöst, som ett transportkompani för Regeringen och för sina partikanslier. Egen, personlig makt är i princip nollad som riksdagsledamot i Sverige även om man kryssats in av massor av väljare. Här är ledamöterna valboskap i ett statsskick fint benämnt ”representativ demokrati.” Jag har arbetet med dessa frågor sedan 1998 och har kommenterat på det forum som tillhör Riksdagssvar.se.

  Jag vill be er att inte lägga ner Riksdagssvar.se utan då och då samla kraft och tänka ut nya frågebatterier. Jag kan nästan lova att bara man är lite kreativ så går det att hitta EU-finansiering för det här projektet! Ge inte upp!

 2. farmorgun skriver:

  @cnab: Håller med om att Riksdagssvar är en innovation i all sin enkelhet. På måndag kommer det nya förslaget med kompletteringen till FRA-lagstiftningen. Då kan det vara läge att påminna om våra frågor.

  @Olof: Smart att länka till storyn hos StoppaFRAlagen.nu

 3. Anders Widén skriver:

  Jag är så glad att ni fortsätter att hålla i stafettpinnen!

  Jag är nu och förmodligen ett bra tag framöver mest afk, men jag håller mig givetvis uppdaterat och följer era bloggar.

  En gång samuraj, alltid samuraj : )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: