Kan vi tåga till Sthlm allihopa?

180px-forsvarets_radioanstalt_vapenJag läser farmorgun som läst Myndighetskontroll, och slås av en tanke.

Kan vi bestämma ett datum, t.ex. lördagen 10. oktober 2009, då vi helt enkelt samlas, en massa människor från alla politiska läger, ställer oss utanför Rosenbad i Stockholm, och skanderar ”Riv upp, gör om, gör rätt” blandat med ”Stoppa FRA”?

Om vi bara sprider ett datum, kan folk lång tid i förväg planera in denna massprotest i sina kalendrar, och det kan bli jättestort. Om vi blir tillräckligt många kan vi göra ett stort intryck. Ta hjälp av alla ungdomsförbund, ta hjälp av journalister som skriver i ”gammelmedia” om ”FRA-DAY” eller något annat catchy, osv.

Vad tror ni? Är det en dålig idé? Är det möjligt för Sverige att resa sig och säga ifrån på skarpen?

Taggar: , , , ,

PS. Egentligen tycker jag att en måndag hade varit bättre då politikerna är i huset då. Är det värt förlusten i antal människor som dyker upp? Kanske. Hjälp mig spåna. DS

Annonser

4 Responses to Kan vi tåga till Sthlm allihopa?

 1. Jens O skriver:

  Freedom Not Fear demon, ska även bli av i år är tanken.

 2. farmorgun skriver:

  Du är helt obetalbar – tänka sig att du lyckas pricka in precis den dag då jag är inbjuden till släktingar i Exeter, som tillsammans med barn och barnbarn firar sin 50:e bröllopsdag 😉 Annars är det en bra idé! När öppnar riksdagen?

 3. Olofb skriver:

  Oj oj farmorgun!! Datumet var bara taget helt ur luften, jag tänkte också på riksdagens öppnande. Är det september nångång? Jag tror faktiskt mer på en vardag (måndag?) eftersom det ger större genomslag (folk som tar ledigt från jobbet för att protestera känns..). Plus att politikerna faktiskt är där (några av dem i alla fall haha).

 4. farmorgun skriver:

  Följande står att läsa på riksdagens webb:
  ”Ett arbetsår i riksdagen kallas för riksmöte. Kungen öppnar riksmötet, i egenskap av statschef, i mitten av september. När det är valår öppnas riksmötet först i oktober. Vid riksmötets öppnande presenterar statsministern regeringsförklaringen. I den framgår det vilken politik regeringen tänker föra det kommande året. Om det blir ny regering efter ett riksdagsval så presenterar statsministern regeringsförklaringen först efter det att den nya regeringen tillträtt.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: