En finnig yngling..?

Hittar via Isobel Hadley-Kamptz blogg följande citat som hon i sin tur hittat någonstans. Säg mig, stämmer nidbilden av den typiske piratpartiväljaren..?

”Själv är jag en konservativ medelålders man som aldrig någonsin har ”fildelat”. (Och jag tycker illa om piratkopiering.) Ändå har jag nu för avsikt att gå med i piratpartiet, rösta på dem i EU-valet och ge dem ett penningbidrag till deras valkampanj.

Orsaken till detta är förstås att alla andra partier helt uppenbart är beredda att införa sinnessjukt oproportionerligt repressiva lagar och kontroller för att en ganska oväsentlig näring (nöjesindustrin) under några år till skall kunna klamra sig fast vid en fullständigt obsolet och förlegad affärsmodell.

Det vore ju en sak om det handlade om krig och terrorism, om akut brist på mat eller på rent vatten. Då kunde man ju förstå om situationen vore så fruktansvärt allvarlig att vissa inskränkningar i den personliga integriteten vore nödvändiga. Men nu handlar det inte om något som är ens det minsta lilla oundgängligt för någons överlevnad eller hälsa, utan om att en i sig ganska oväsentlig industri skall kunna hålla fast vid ett förlegat sätt att tjäna alldeles för mycket pengar, att dagens trubadurer, skådespelare och andra gycklare och deras finansiärer inte skall behöva anpassa sin affärsmodell till utvecklingen.

En total, en helt osannolik, en fullständigt patologisk brist på sinne för alla proportioner. Ungefär som att jämna ett helt samhälle med marken bara för att kejsaren under några veckor skall kunna ta morgonpromenader ostört på just den platsen.

Till sist en fråga: Är det någon på listan (utom riksdagsmän och andra i uppenbar lojalitetskonflikt) som _inte_ har för avsikt att rösta på piratpartiet i EU-valet? Och i så fall: Varför i helvete inte då?

Piratpartiet har för övrigt passerat 35.000-strecket under dagen, och Ung pirat 15.000-strecket. Piratpartiet hade c:a 14.500 medlemmar innan fredagens Pirate Bay-dom.

Taggar: , , ,

Annons

2 Responses to En finnig yngling..?

 1. Anders Widén skriver:

  Väl talat, eller snarare citerat!
  Annat: Jag blev så glad när jag såg att du fått svar av en viss hr Bodström!!!
  Att det dröjt så länge är pinsamt för hans och mitt parti…. Men när han väl svarar måste jag säga att jag blir själaglad av två orsaker.
  1) han är ny bloggare men har lärt sig snabbt vad som händer och rör sig i blogosfären.
  2) Han vågar och vill tillstå att han inte vet svaret på en av frågorna…

  Bodström är nog pappa till många lagar och förslag som jag är tveksam till. Men såvitt jag förstår har han alldeles oförtjänt fått bära hundhuvud för FRA.
  Såvitt jag förstår sade han blankt NEJ till FRA när frågan landade på hans bord när han var minister.
  som gammal folkrättsjurist fattade han att lagförslaget inte var OK.

  (Nu ska jag försöka hinna blogga om det glädjefnatt jag har! Alla mina 4 motioner gick igenom i min Arbetarkommun igår! 3 av dem handlar om FRA/IPRED kort och gott INTEGRITET på nätet.
  Jag trodde knappt mina öron och ögon, för när jag drog mina motioner var det som om jag varit på ett Piratpartimöte, inte ett sossemöte.

  Medlemmarna inte bara tillstyrkte mina motioner, de vill hjälpa mig att göra ATT-satserna skarpare!

  Så både medlemmarna och min arbetakommuns styrelse ville anta motionerna och skicka dem till partikongressen som sina egna…

  Dessutom, utan min vetskap, har en kompis tagit den viktigaste ”stoppmotionen” till sin arbetarkommun, undertecknat den själv, och imorgon ska han försöka få igenom den även där.

  Helt otroligt!

 2. Olof skriver:

  Hej Anders! Det var ett tag sedan! Gamle samuraj 😉

  Riktigt kul med dina framgångar med motionerna! Jag känner lite hopp senaste veckorna, gammelmedia har på allvar börjat ifrågasätta saker. De är fortfarande ute och cyklar då och då, men de försöker verkar det som nu!

  Hoppas du tar upp motionerna på din blogg så man får läsa om dem.

  Läs gärna och ännu hellre kommentera gärna gästblogaren längst upp på min blogg! Ahrvid har skrivit en lång och välgenomtänkt text om upphovsrätten, och han är liksom du författare. Tänk om fler författare kunde vara lika pålästa som du och han ! 🙂 Tänker närmast på det rabiata angrepp Christer E (pp) fick erfara i helgen från Dick Harrisson.

  Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: