Stoppa kabel-TV-internet!

telekompaketet.se

telekompaketet.se

Jag har med förfäran förstått att tillägg 138 i telekompaketet återigen hänger löst! Läs om detta på telekompaketet.se.

Tillägg 138 handlar om grundläggande rättigheter för människor som använder internet. I originalutförandet löd 138an så här:

Applying the principle that no restriction may be imposed on the fundamental rights and freedoms of end-users, without a prior ruling by the judicial authorities, notably in accordance with Article 11 of the Charter of Fundamental Rights of the European Union on freedom of expression and information, save when public security is threatened in which case the ruling may be subsequent.

Artikel 11 i EU-konstitutionen ”Freedom of expression and information”, ja just det, yttrandefriheten.

Nu gäller det att få MEParna där nere i Bryssel att vakna! Det handlar om internets framtid! En MEP är en ”member of parliament” i EU.

Jag vill inte ha ett internet som kontrolleras av företag. Det skulle bli som ett kabel-TV-internet där ett ”grundutbud” är aftonbladet.se, dn.se och kanske, med lite tur, wikipedia.se!

Jag har mailat de tre som nämns på telekompaketet.se. Om du har bra telefonröst, kan du ringa ned till deras respektive kontor på måndag- och tisdag, och fråga ut dem om 138an. Fråga om de vet vad den innebär, och om de vet vad det innebär om den inte går igenom.

Taggar: , , , , ,

Annons

One Response to Stoppa kabel-TV-internet!

  1. Emma skriver:

    Kikade in här lite jag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: