Frihet eller kommers?

Dagens DN handlar om internets framtid

Dagens DN handlar om internets framtid

Plockar upp följande citat ur dagens DN. Tack Farmor för propån!

DN: Men om friheten på nätet inskränks kan väl det vara ett problem?
Jörgen Samuelsson: Frihet är viktigt, men det handlar om en kommersiell tjänst. Jag kan inte se likheten mellan åtkomst till nätet och rätten till tak över huvudet. (min kursivering)

Jahaja? Så när Jörgen ska välja mellan frihet och kommers, hamnar kommers överst på prioriteringslistan? Vi får välja mellan Burger King och McDonalds, men inte mellan frihet och ett kabel-TV-internet?

Buh. Det där var lågt, Jörgen.

Jag tycker att internet är ett demokratiskt verktyg på så sätt att det hjälper människa att kommunicera med människa. Ju fler som har möjlighet att använda internet, desto större möjlighet har världen att åstadkomma förändringar ifrån förtryck till frihet! Detta verktyg ska absolut inte ”skalperas” till att bli ett ”kommersverktyg”, kontrollerat av stora kapitalintressen, i stil med kabel-TV eller telefonisystemen! Låt oss kämpa emot sådana idéer!

Jag säger utan att tveka – Frihet är viktigare än Kommers.

Farmorgun skriver om det kommande EU-valet, och hur svalt intresset verkar för detta. Själv kommer jag att rösta på Piratpartiet. Det är det enda rätta i dessa Bodströmsamhälle*-dagar!

Scaber Nestor har skrivit ett långt ‘span’ och länkar till flera bloggare som diskuterar telekompaketet. Ljuger regeringen? De påstår att nämligen officiellt att telekompaketet inte har något med internet att göra! Läs mer på Scabers blogg.

(* jag gillar inte hans politik. Men killen har humor i alla fall! Kalla sin blogg för det skällsord hans idéer skapat!)

Taggar: , , , , , ,

Annons

One Response to Frihet eller kommers?

  1. Emma skriver:

    Kikade in här en sväng 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: