Fråga fyra

bannerJag och några andra bloggare spridda över blockgränserna bestämde oss i början av oktober för att ställa fem frågor till våran riksdag.

Resultatet uppdateras kontinuerligtriksdagssvar.se. Fast jag måste säga att svaren dimper ner alltmer sällan nuförtiden.

Varje måndag ”sambloggar” några av oss angående frågorna vi ställt, och hur politikerna svarat — eller inte svarat i de flesta fall!

Denna vecka har vi kommit fram till fråga fyra. Länkar till tidigare frågor: Fråga ett, Fråga två, Fråga tre.

Frågan, som kan besvaras ”Ja”, ”Nej” eller ”Vet ej” lyder:

4. Denna undersökning genomförs med hjälp av en dator placerad utanför Sveriges gränser. Om den s.k. FRA-lagen varit i kraft hade dina svar automatiskt överförts till en statlig myndighet.

Det kan vara bra att veta exakt hur våran undersökning gått till om man ska ha en susning om svaret. Vi ställde de fem frågorna genom att skicka ett epost innehållande frågorna, och bad om svar via epost. Som står skrivet i fråga fyra, befinner sig servern som skickade mailen till riksdagen utanför Sveriges gräns.

Vi börjar med svarsstatistiken, sammanställd av opassande, som var den som kläckte idén om detta ”läxförhör” från början:

8december_pajDet är imponerande på sätt och vis att det finns någon enstaka som svarat Vet ej. Jag tycker att det är ett ärligt och rakt svar, och jag undrar om det inte gömmer sig fler ”gråisar” bland de andra färgbitarna!

Vad är rätt svar..? Ja det är upp till dig att sluta dig till genom att leta information på nätet. Leta t.ex. på bloggar.se/om/fra.

Sist: här nedan ser du en tabell över svarsfrekvensen för samtliga partier. Vi ser att m har sämst svarsfrekvens medan s och kd hamnar på delad näst-sista-plats. V toppar som vanligt tätt följt av mp.

8december_tabell

Taggar: , , ,

Annons

2 Responses to Fråga fyra

  1. Anders Widén skriver:

    Vad skönt att någon fick iväg en postning! Vilken struldag jag haft!

  2. Olof Bjarnason skriver:

    Ja det verkar som fler än du haft allt-som-kan-gå-fel-går-fel-dag i måndag!

    Själv hade jag det imorse .. vaknar 6.45 när jag skulle gått upp 6.15 (måste kommit åt stop istället för snooze) .. den tiden brukar jag gå ut ur lägenheten. Hittar inte min väska. Det är frost ute så jag måste avfrosta bilen första gången på en vecka (just denna morgon såklart!), hittar till slut väskan, fastnar på rödljus och hör och häpna: tvärgatan får grönljus TVÅ gånger innan det blir grönt för mig … Fan asså inte behöver man kaffe en morgon som denna.

    Så det verkar vara min tur idag 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: