FRA-debatt öppen för allmänheten – bloggare i Sthlm – anmäl er!

Läste på Erik Hultins blogg (ledare för CenterUppropet om jag förstått rätt) att en öppen ”hearing” som kommer att äga rum nästa vecka i Stockholm! Ni bloggare som bor i nära, snälla anmäl er och ta upp vettiga motargument!

Uppdatering: tydligen var det ”CenterUppropet” och inte ”Upproret” (även om jag gillar det senare bättre hehe). Dessutom är det inte öppet för vem som helst att ställa frågor! Synd och ganska tidstypiskt. Erik själv kommer dock vara där så ställ era frågor till honom i förväg!

Taggar: , ,

7 Responses to FRA-debatt öppen för allmänheten – bloggare i Sthlm – anmäl er!

 1. Erik Hultin skriver:

  CenterUppropet ska det nog heta. 🙂

  Det som man kan få är en åhörarplats, och från den kan man inte ställa frågor. Jag kommer däremot att sitta själv i frågepanelen, och i början av nästa veka så kommer jag med ett inlägg på min blogg där man kan lämna exempel på frågor som jag kan ställa till de sakkunniga. Givetvis så är det begränsat med tid, och jag kan då inte garantera att jag kan ställa alla frågor. Finns det däremot någon specifik och vass fråga så tar jag gärna med mig det.

 2. objarni skriver:

  Hehe, fixar det 🙂

  Jag kan ge dig en fråga redan nu: Varför utgår man från att ”dom elaka” också är ”dumma”? Jag tänker närmast på att hård (icke-knäckbar) kryptering finns gratis att ladda ned (PGP, pretty good privacy, för Windows..) och att steganografi (”Jag hämtar upp morsan på centralstationen klockan 13.35″ =” jag lägger bomben på centralstationen 13.35″).

  Det är naivt att tro att FRA kommer åt dem som använder någon (eller båda) av dessa tekniker … det kvittar om de beslagtar all världens datorer det går inte att knäcka sådana krypton!!

 3. Erik Hultin skriver:

  Den frågan är alldeles för enkel. 🙂

  De som tror att de kommer att komma i åtnjutande av all möjlig info om kommande terrordåd och annat tror mer på tjänstemän som hävdar att så är fallet. Med lite ”hemligt mumlande” om hotbilder och annat så kan man därefter få ännu mer makt och möjligheter.

  Ja, det är total naivitet och blind tilltro som ligger bakom att denna lag alls kunnat få fotfäste. Jag läste någonstans att det aldrig var meningen att riksdagens ledamöter skulle förstå vad de egentligen röstade om, och detta har riksdagsmän och -kvinnor alltmer börjat förstå nu. Vad gäller det envisa hävdandet av att lagen inte ska hävas så finns det två förklaringar. Endera så måste den finnas p.g.a. det avtal som Odenberg skrivit med NSA eller så handlar det om ren politisk prestige. I det senare fallet så kan man konstatera att priset blir vansinnigt högt.

 4. objarni skriver:

  ”De som tror att de kommer att komma i åtnjutande av all möjlig info om kommande terrordåd och annat tror mer på tjänstemän som hävdar att så är fallet. Med lite “hemligt mumlande” om hotbilder och annat så kan man därefter få ännu mer makt och möjligheter.”

  Men mitt argument är ju just att de INTE kommer åt all möjlig info! Få dem att FÖRSTÅ detta FAKTUM. Det är välkänd kunskap för datortekniker och matematiker (och eftersom jag upprepat detta många gånger i sommar förhoppnings ännu fler!)! Hur många datortekniker finns det i Sverige?

  Om du själv inte är superinsatt i krypteringsdelen är det bara att läsa mina bloggposter (och efterföljande kommentardiskussioner) här på min blogg:

  https://olofb.wordpress.com/tag/kryptering/

 5. […] Rick Falkvinge (pp) #6, Lowdin.com i Bromma, Mikael Persson, ProjektPåRiktigt igen, Dumheterna, Olofs blogg #3, Sagor från livbåten, ProjektPåRiktigt #3, Hultins tankegång, Jonas Morian | PromeMorian, […]

 6. […] #3, Kärlek och Socialism, Lowdin.com i Bromma, Mikael Persson, ProjektPåRiktigt #3, Dumheterna, Olofs blogg #4, Sagor från livbåten, ProjektPåRiktigt #4, Hultins tankegång, Jonas Morian | PromeMorian, […]

 7. you could try these out

  FRA-debatt öppen för allmänheten – bloggare i Sthlm – anmäl er! | OlofB[eta]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: