Är Tolgfors fullkomligt dum i huvudet?

Klippt från denna artikel i dagens DN:

14 ledande moderata kommunalpolitiker kräver på dagens DN Debatt att regeringen backar från den kontroversiella signalspaningslagen. ”Vi tar avstånd från massavlyssning av svenska folket”, skriver de. Försvarsminister Sten Tolgfors (m) tycker att de missförstått vad lagstiftningen innebär.

– Det handlar inte om massavlyssning av svenska folket, utan om att spana mot yttre hot för att försöka förstå vad andra länder sysslar med, svarar Tolgfors.

Alltså hur Tolgfors kan undvika att förstå argumenten kan snart inte bero på något annat än att han har väldigt låg IQ. De 14 moderata kommunpolitikerna har mycket pedagogiskt beskrivit varför FRA-lagen medger just massavlyssning i artikeln (som han inte kan ha bemödat sig att läsa igenom uppenbarligen, eller inte förstått helt enkelt):


FRA-lagen innebär att Försvarets Radioanstalt skall få en kopia av all elektronisk trafik. Att de inte i dagsläget har tid att manuellt gå igenom allas e-post, sms och telefonsamtal utan istället låter sina maskiner göra det håller inte som argument för att påstå att integriteten bibehålls. Kränkningen sker redan när staten får tillträde till teletrafiken. Karaktären av intrång förringas inte av att sökningen sker med automatiserad databehandling. Det är också kritik som även Lagrådet, det vill säga Sveriges högsta jurister, fört fram mot lagen.

Nån måtta får det fan bli i denna debatt — lyssna på vad vi säger Tolgfors!!

Åkesson ska tydligen ställa upp i en livechatt på dn.se imorgon tisdag 13.00. Undrar om DN:s servrar håller för det, och vilka de släpper in som chattare..

Taggar: , ,

Annonser

4 Responses to Är Tolgfors fullkomligt dum i huvudet?

 1. astrid boman skriver:

  Är Tolgfors fullkomligt dum i huvudet?
  Jo, det är han.

 2. Lupus skriver:

  Varför Tomhylsan framhärdar är ett mysterium. Du kanske har rätt i att det beror på att killen har korsdrag, men jag tror att han känner sig starkt bunden av de ömsesidiga kända och okända löften som ingåtts mellan USA och Sverige på underrättelse- och säkerhetsområdet, och att denna lojalitet överskuggar allt annat. Hur skulle han försvara en upprivning av lagen inför NSA-direktören general Mike Hayden?

 3. objarni skriver:

  @Lupus

  Om han känner större lojalitet med NSA borde han flytta till USA och ta jobb där. Han ska absolut inte vara en proffspolitiker i Sverige, det står ju helt klart i alla fall.

 4. […] Sverige igen, AlterEgo Resonerar igen, Reza Javid, Fritänk igen, louisep.com | frihetspropaganda, Olofs blogg, Trottens Betraktelser igen, Se till vänster, där går en arab, Rick Falkvinge (pp) #5, Nonsens, […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: