Transformers


Filmatisering av, vad jag förstår, stor del av den tecknade serien med samma namn, som hade sin storhetstid på 80-talet med leksaker och allt. Dagens tonåringar och barn känner förmodligen knappt till fenomenet Transformers, möjligen som ett diffust ”klasskompisens storebrorsas gamla leksaker” — och mycket riktigt var 25-30 åringar överrepresenterade i biopubliken.

Filmens ton är tydligt inriktad på en teknikintresserad pojke i puberteten (mycket tuffa soldater, blänkande bilar och snygga tjejer). Berättas dessutom ifrån en sådan killes perspektiv. Tråkigt är att en del USA-militär-propaganda smugit sig in (”These guys don’t know how to loose” eller liknande om ett gäng amerikanska soldater, uj uj vad tuffa de är). Det är en äkta Hollywoodrulle, helt klart, men den är inte utan humor (”Why did you show up just to get humiliated” ”I was doing research on how brain damages relate to football” fråga och svar från fotbollskillen till nörden) och de visuella effekterna är tip-topp.

Ganska underhållande är mitt betyg, speciellt första halvan av filmen, som har en god berättarstil. Tyvärr hamnar sista halvan för mycket på ”slentrian” och berättas i ett alltför högt tempo (plötsligt vet alla amerikanska militärer vilka robotar som är Autobots och vilka som är Decepticons utan att blinka). Skulle räckt till två filmer men regissören fick väl stora skälvan eller nått.

Imbd-länk.

Läs även andra bloggares åsikter om

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: